Vinst i seriepremiären !

Det var ett soligt seriepremiär på Staffansvallen. Det var en seriepremiär som Kosova IF vinner med 1-2 (1-1), efter mål av Omar Aouida och Oskar Zubac.

Det var en nervös inledning på matchen, där båda lagen kände sig efter lite grann. Det var Kosova IF som hade dem vassaste målchanserna inledningsvis. Det märktes att Staffanstorp United har tränat på hörnor, för där var dem farligast. Första målet kom nämligen från en hörna som nickades in.

Kosova IF växte mer och mer in i matchen. Omar Aouida stod för dagens prestation då han driver igenom ett par spelare och chippar över målvakten in i mål, 1-1.

Andra halvlek blev en krigarhalvlek där båda lagen ville lämna därifrån med 3-poäng. Det blev Oskar, med den farligaste vänsterfoten på planen som skruvade in en frispark in i mål till 2-1. Staffanstorp kämpade med att försöka utjämna matchen, men Miguel satte stopp för alla försök via mitten. Miguel blev därmed utnämnd till Man of the Match pga. sina kämpar insatser på mitten. En stor eloge går även till backlinjen som agerade väldigt stabilt, samt Anton som stod för en paradräddning.

Första 3-poängaren är inkasserad och vi blickar framåt. Nästa serimatch är den 11 juni. Det är Kosova IFs första hemmamatch på Ellenborg IP med start 19.00. Vi hoppas våra fans hittar ut till Ellenborg för att stötta spelarna.

Oh sa mirë me qen Shqiptar!